اخبار روز

آمریکایی ها در پرونده انتقال اموال شاه و نزدیکانش محکوم شدند

معاون حقوقی رئیس جمهور گفت: آمریکایی ها به دلیل ممانعت از واگذاری اموال بستگان شاه پس از پیروزی انقلاب در دادگاه داوری ایرانی-آمریکایی محکوم شدند. در این موارد باید سند مفصلی ارائه کنیم که البته مستلزم آن است که اقدامات مناسب تری در کشور انجام شود

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، محمد دهقان معاون حقوقی رئیس جمهور با اشاره به آزادسازی دارایی های بلوکه شده ایران گفت: از اول انقلاب تاکنون اختلافات زیادی با ایران داشته ایم. بسیاری از آنها قبلاً تکمیل شده اند. از اول انقلاب ما مجموعا 3 میلیارد و 800 میلیون دلار محکوم کردیم و بعد از آن آمریکا ما را به 2 میلیارد و 500 میلیون دلار محکوم کرد.

وی ادامه داد: یکی از مهمترین پرونده ها به نام B1 نیز در حال انجام است و امیدواریم هر چه زودتر تصمیم گیری شود.در یکی از پرونده ها حکم به نفع ما بود اما آمریکایی ها هزینه ای را پرداخت نکردند. و پس از مکاتبات متعدد با رئیس دیوان بین المللی دادگستری لاهه، خوشبختانه با هشدارهای اعلام شده، آمریکایی ها مجبور شدند 43 میلیون دلار ما را که در حال حاضر در حساب ما در هلند موجود است، آزاد کنند.

معاون حقوقی رئیس جمهور تصریح کرد: اختلاف ما با آمریکا بر سر مبالغی است که قبل از انقلاب به آمریکایی ها می دادیم تا تجهیزات نظامی به ما بفروشند و با توجه به شرایط خاص انقلاب اول، این کار سختی بود. با تلاش دولت فعلی اسناد مربوطه اخیرا منتشر شد و خوشبختانه در حال حاضر در آستانه اجراست و سال آینده رای گیری خواهد شد. نسخه نهایی منتشر خواهد شد.

وی در خصوص موضوع اموال شاه و نزدیکانش یادآور شد: متأسفانه در اعلامیه الجزایر که زمینه ساز تأسیس این دادگاه شد، آمریکایی ها متعهد شدند که در بازگرداندن اموال شاه و کمک به آنها کمک کنند. بستگان وی، بنابراین پرونده های متعددی که در اوایل انقلاب در کشور تشکیل شد، به نفع بستگان شاه صادر شد و برخی پرونده ها نیز از سوی مقامات آمریکایی تشکیل شد و آمریکایی ها این کار را نکردند. با این موارد همکاری کنند. در نهایت شکایت ما به دیوان داوری ایران ارجاع شد و بخشی از رای قطعی دادگاه به نفع ما بود اما بخشی به ضرر ما بود.

معاون حقوقی رئیس جمهور ادامه داد: آمریکایی ها در ارتباط با ممانعت از واگذاری اموال بستگان شاه محکوم شدند. در این موارد باید مستندات دقیق ارائه کنیم. البته فرض بر این است که اقدامات مناسب تری در داخل کشور انجام شود و امیدواریم اقدامات مربوط به کشور هر چه سریعتر انجام شود تا بتوانیم مدارک مربوطه را به دادگاه ارائه کنیم و تصمیم مقتضی علیه آمریکا بگیریم. .

دهقان در خصوص پرونده جانبازان شیمیایی خاطرنشان کرد: در گذشته پرونده ای از سوی 13 جانباز تشکیل شده بود که چندین شرکت هلندی را محکوم کردند. اخیراً علیه دو شرکت هلندی شکایتی مطرح شده است که یکی از شرکت ها در دادگاه بدوی دادگاه های داخلی هلند مجرم شناخته شده است و تخلف شرکت دیگر توسط دادگاه صالح ثابت نشده و در نتیجه محکوم نشده است. البته جانبازان عزیز ما می توانند اعتراض کنند زیرا این شرکت ها چندین بار در مجموع حدود 5500 تن مواد مربوط به بمب های شیمیایی را در اختیار صدام قرار دادند و نمی توانند ادعا کنند که از استفاده از این بمب ها بی اطلاع بوده اند.

وی سپس به تشریح لایحه مبارزه با تحریم های آمریکا پرداخت و گفت: از ابتدای شروع به کار دولت سیزدهم با همکاری کارشناسان در حال تهیه لایحه مبارزه با تحریم های آمریکا هستیم که در حال حاضر در دستور کار قرار دارد. امیدوارم امسال هر چه سریعتر این لایحه به تصویب برسد. دوره قانونگذاری مجلس رو به پایان است.

معاون حقوقی رئیس جمهور در خصوص ارکان این لایحه توضیح داد: رکن اول حمایت از کشورهای مشمول تحریم آمریکاست و در این لایحه صندوقی را برای کمک مالی به افراد تحریمی در نظر گرفته ایم.

دهقان دامه گفت: همچنین در این لایحه کارگروهی برای نظارت بر وضعیت تحریم ها یا اقدامات کشورهای ثالث پیش بینی شده است.

نگین یوسف پور

نگین یوسف پوریان هستم از شهر سمنان و بعنوان سردبیر این رسانه جدیدترین اخبار روز رو برای شما قرار میدم

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا